Öt plusz kettő – Festmények és fotók, kerámia és üvegművészet a bernsteini vendégkiállításon

Festészet és fotók, kerámia és üvegművészet is bemutatkozott a Kőszegi Művészeti Egyesület Öt plusz kettő című borostyánkői (Bernstein) vendégkiállításán.

Németh János festőművész-tanár, Turcsán Miklós festőművész, Ohr Tibor fotográfus, Tóvölgyi Katalin keramikus, Sz. Tamási Gabriella üvegtervező iparművész, Szilágyi András üvegtervező iparművész festő és Széplaki Balázs üvegművész alkotásaiból nyílt kiállítás múlt héten a burgenlandi Borostyánkő településen. A Felsenmuseumban a házigazda Niko Potsch köszöntötte a művészeket és művészetkedvelőket, és mutatta be intézményüket. Mint mondta, két év kényszerű szünet után a mostani az első kiállításuk.

Forrás: VN/Gombás MónikaA kiállítást Gerhard Krutzler, a kétnyelvű, 110 tagot számláló Kőszegi Művészeti Egyesület alelnöke nyitotta meg, egyúttal elnökük, dr. Lőrincz Zoltán jókívánságait tolmácsolta. Szavaiból kiderült, hogy 2020-ban öten a most kiállító művészek közül már kaptak meghívást a Felsenmuseumba. Akkor közbeszólt a koronavírus-járvány – a kiállítás hosszabb ideig ott maradt, de a lezárások miatt nem volt folyamatosan látogatható. A mostani tárlat művészei közül Németh János, korábbi alelnökük a legrégebb óta tagja szervezetüknek, Ohr Tibor pedig a legfiatalabb. Sz. Tamási Gabriella az alkotókról elmondta, öten közülük egy középiskolába jártak, a Kisképzőbe, a mai Képző- és Iparművészeti Szakgimnáziumba, később különböző intézményekben diplomáztak. Kőszegen az Ötök címmel volt már közös tárlatuk.

A megnyitón Julian Frischherz zongorázott. Dr. Lőrincz Zoltán művészettörténész volt a kiállítás kurátora. A tárlat a múzeum nyitvatartási idejében június 25-ig látogatható.

Bővebb információ?

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELEM AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEK EGYIKÉN

Árajánlatot szeretne vagy kérdése van?
Töltse ki az űrlapot és 48 órán belül felveszem Önnel a kapcsolatot. Vagy hívjon az alábbi telefonszámon.

ohrtibor.hu fotózás                      

E-mail: info@ohrtibor.hu

© Copyright Ohr Tibor - A képek szerzői jogvédelem alatt állnak, újrafelhasználásuk tilos.